Cauti un stomatolog bun in Timisoara?

Detartraj Timisoara

Igiena orala este foarte importanta atat din punct de vedere estetic, cat si pentru starea dumneavoastra generala de sanatate. Recomandam un tratament de detartraj macar o data pe an! Vizitati cabinetul nostru stomatologic din Timisoara pentru mai multe detalii.

Detartrajul dentar este procesul prin care este se îndepărtează tartrul depus pe suprafețele dentare.

Tartrul se depune în timp pe suprafețele dentare, în special în zonele interdentare sau pe măsele, acolo unde nu ajunge periajul. Bine-nțeles, periajul efectuat corect și regulat împreună cu folosirea aței dentare poate preveni aparițiai tartrului, dar în cele mai multe cazuri acesta apare chiar și persoanelor cu o bună igienă dentară, datorită sărurilor minerale din salivă. Pastele de dinți, în general toate având compoziții similare, pot preveni într-o anumită măsură apariția tartrului, dar după ce acesta este deja depus, nicio pastă de dinți nu-l mai poate elimina, fiind necesar detartrajul dentar.
În ciuda părerilor marii majorități a persoanelor, detartrajul nu are efecte negative asupra niciunui aspect a danturii. Unele persoane cred că acest proces lezează dinții sau afectează gingiile. De fapt, nu detartrajul are efecte negative, ci tartrul neîndepărtat. Datorită acestuia apar durerile dinților la anumite alimente, și în plus, pot apărea  carii și probleme gingivale, iar probeleme deja existente sunt favorizate de aceste bacterii.
Detartrajul dentar făcut la cabinetul nostru stomatologic in Timișoara este profesional, foarte corect efectuat. Astfel se va îndepărta tartrul în totalitate, chiar și din zonele greu accesibile sau neobservabile, iar procesul nu este deloc dureros, în cazul unor zone sensibile se va reduce intensitatea aparatului de detartraj pentru a nu produce durere.
În general, detartrajul dentar trebuie făcut odată la 6 luni, precum și vizitele la stomatolg, care ar trebui făcute aproximativ tot la același interval de timp. Dar în funcție de persoane, după cum am menționat mai sus faptul că cel mai mare factor al apariției tartrului este saliva, acesta se poate depune mai des, sau în unele cazuri mai rar, în funcție de compoziția salivei. Bine-nțeles, nu trebuie să uităm de igiena dentară realizată prin periaj și folosirea aței dentare, care este de asemenea un factor foarte important pentru combaterea tartrului.
În concluzie, acest proces de curățare a danturii, detartrajul, nu trebuie neglijat sau evitat. Apariția cariilor și a problemelor este favorizată de tartru, iar prin prezența acestuia pe suprafața dentară nu numai că este oferit un mediu favorabil bacteriilor, ci se formează și un miros urât al respirației și nu în ultimul rând, apar sângerările gingivale.

detartraj timisoara

Curățarea regulată a danturii prin acest proces combate toate aceste probleme, păstrând dantura și gingiile mult mai sănătoase.

Printr-o vizită la cabinetul nostru stomatologic din Timișoara puteți beneficia de un detartraj dentar profesional, prin care să mențineți sănătatea gingiilor și a danturii dumneavoastră.